Trei bărbaţi care l-au agresat pe arbitrul meciului Ankaragucu - Rizespor, printre care se numără şi preşedintele clubului Ankaragücü, au fost reţinuţi, a anunţat marţi ministrul turc al justiţiei, Yilmaz Tunç, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma declaraţiilor luate de Parchetul din vestul Ankarei, suspecţii (...) au fost reţinuţi", a anunţat ministrul, a doua zi după incidentul care a provocat o emoţie intensă în Turcia şi în întreaga lume a fotbalului.

Potrivit agenţiei de presă private DHA, cei trei bărbaţi au fost duşi la închisoarea Sincan, la periferia Ankarei.

La finalul meciului de luni dintre Ankaragücü şi Rizespor, scor 1-1, preşedintele clubului din Ankara, Faruk Koca, a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe arbitrul Halil Umut Meler. Clubul din Rize egalase în prelungiri, iar arbitrul anulase un gol pentru Ankaragücü.

Arbitrul căzut apoi la pământ, a fost lovit de mai multe ori cu picioarele în faţă de cel puţin alţi doi bărbaţi şi a suferit un traumatism cranian. În timpul nopţii, Ankaragücü a prezentat "scuze fanilor (...) şi întregii comunităţi sportive pentru acest incident trist".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.