Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, în vârstă de 29 de ani, a anunţat, miercuri, că a decis să îşi încheie cariera sportivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi, după 13 ani de competiţii, am decis să îmi închei cariera. Nu a fost o decizie uşoară. Sunt recunoscătoare pentru că am atât de multe amintiri speciale, inclusiv 20 de titluri WTA, Turneul Campioanelor, o finală la Wimbledon şi multe altele. Din nefericire nu mă mai pot antrena şi nu mai pot juca aşa cum o făceam înainte şi organismul meu nu se mai poate ridica la nivelul aşteptărilor mele. Având în vedere sănătatea mea şi eforturile pe care le presupune tenisul profesionist, trebuie să accept că nu îmi mai pot forţa corpul să atingă limitele necesare. Îmi agăţ în cui racheta şi spun la revedere circuitului profesionist, dar nu părăsesc tenisul. Tenisul este şi a fost mereu special în viaţa mea. Dar acum este momentul pentru noi provocări, pentru idei noi, la fel de atractive ca acelea de pe terenul de tenis, sper”, a scris sportiva pe Facebook.

Agnieszka Radwanska, acum locul 75 WTA, a ocupat poziţia a doua în clasamentul mondial în 2012 şi în 2016.

Radwanska a fost prima poloneză care a ajuns într-o finală de grand slam la simplu în Era Open şi prima poloneză care a câştigat Turneul Campioanelor. De asemenea, ea a fost aleasă favorite fanilor pe site-ul WTA timp de şase ani consecutiv.

Ultima dată, Agnieszka Radwanska a jucat împotriva Irinei Begu, în septembrie, în optimi la Seul, meci câştigat de româncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.