Africa de Sud nu va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027. Sud-africanii şi-au retras vineri seara candidatura pentru a se concentra pe ediţia din 2031, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Africa de Sud a fost una dintre cele patru candidaturi confirmate de FIFA. Alte oferte au fost luate în considerare, inclusiv o ofertă comună din partea Belgiei, Germaniei şi Olandei.

Brazilia ar dori, de asemenea, să organizeze următoarea Cupă Mondială feminină a FIFA, la fel ca Mexic şi Statele Unite, după Cupa Mondială masculină, care va avea loc în aceste două ţări în vara anului 2026.

În ceea ce priveşte Africa de Sud, doreşte să se concentreze pe prezentarea unei candidaturi pentru ediţia din 2031, astfel încât "să putem da tot ce avem mai bun, în loc să facem o prezentare pripită", a declarat directorul general al SAFA, Lydia Monyepao, pe site-ul oficial al federaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.