Micuţa patinatoare Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, aflată în centrul scandalului de dopaj de la Jocurile Olimpice de la Beijing, a izbucnit în lacrimi la antrenamentul de sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda scandalului izbucnit miercuri, Valieva a mers la antrenamente de două ori pe zi.

Însă, sâmbătă, la primul antrenament, patinatoarea a clacat şi a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea Eteri Tutberidze, care nu încetează să o apere în ultimele zile.

 

CIO şi WADA au sesizat TAS şi fac apel la decizia Agenţiei Ruse Anti-Doping (Rusada), luată miercuri, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în decembrie.

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg pe 25 decembrie de către Rusada, care a primit doar marţi un rezultat pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Rusada a suspendat-o iniţial temporar pe patinatoare, apoi miercuri, Valieva a făcut recurs şi a obţinut ridicarea suspendării, ceea ce îi permite să participe în continuare la Jocuri.

Decizia TAS este cu atât mai aşteptată cu cât Valieva este înscrisă în proba individuală care începe marţi. Ar putea afecta şi clasamentul probei pe echipe câştigate de Rusia, care concurează sub drapel neutru, înaintea Statelor Unite şi a Japoniei, Canada ocupând locul patru, relatează AFP.



 


 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.