Fostul internaţional Adrian Mutu, a declarat, marţi, la prezentarea sa ca antrenor la FC Voluntari, că nu este speriat de postul pe care îl ocupă, având încredere că poate evita retrogradarea deoarece are cel mai valoros lot din play-out, alături de Dinamo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E o aventură nouă pentru mine şi o îmbrăţişez cu mare încredere şi determinare. Ştiu că suntem într-o situaţie dificilă, dar acest lucru nu mă sperie, am încredere în băieţi, i-am văzut, răspund bine, sunt preocupaţi de antrenamente şi sunt sigur că vom face o treabă bună. E un risc la care mă expun, dar nu mă sperii, pentru că Voluntari are calitate, majoritatea jucătorilor au câştigat două trofee. M-am uitat şi eu pe lot şi cred că împreună cu Dinamo am cel mai valoros lot. Contează cum îi simt pe jucători, au moralul şi orgoliul rănit şi vreau să mă fac înţeles cât mai bine dar şi să îi ridic moral. Vreau să abordez meciul de la Chiajna în cele mai bune condiţii, e o finală pentru noi, ca şi celelalte. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, trebuie să dea totul, pentru că altfel nu se poate. Toată lumea trebuie să dea ceva în plus pentru a ne redresa. Clubul vrea să rămână în prima ligă, merită să rămână şi ăsta este primul obiectiv. După aceea vom vedea cum vom aborda campionatul viitor”, a declarat Mutu.

Tehnicianul spune că nu va fi deranjat dacă fostul antrenor al FC Voluntari, Claudiu Niculescu va dori să rămână să lucreze în cadrul clubului: „Am acceptat imediat pentru că e un proiect care îmi place, pentru un antrenor la început de drum îţi oferă o linişte necesară. Avem toate condiţiile aici, nu avem o presiune foarte mare, doar cea a retrogradării de care sper să scăpăm. Cred că Claudiu Niculescu a făcut o treabă bună cât a fost aici, trebuie aplaudat şi respectat pentru că a adus două trofee pentru Voluntari. Dacă el va dori să rămână şi să lucreze pentru FC Voluntari eu nu am niciun fel de problemă, chiar m-ar bucura lucrul acesta. Am o relaţie foarte bună cu el şi nu cu mult timp în urmă am vrut să-l iau la Dinamo”.

Adrian Mutu speră ca la un moment dat să ajungă să antreneze echipa naţională. „Am lucrat cu unii dintre cei mai mari antrenori din lume şi de la toţi am furat câte ceva şi încerc să-mi aduc aminte de felul în care gestionau ei anumite lucruri. Îmi place ceea ce fac, vreau să fac o carieră. Sunt sigur că alături de staful meu vom face o treabă bună. Eu încerc să formez un Adrian Mutu antrenor, cu idei furate de la unul şi de la altul, dar cu filozofia şi ideile în care cred eu. Visul meu e să câştig experienţă, să am trofee şi la un moment dat să ajung să antrenez echipa naţională. Pentru mine România şi echipa naţională este primul tricou pe care l-am avut pe mine”, a mai spus Mutu.

El a ţinut să le mulţumească selecţionerului Cosmin Contra şi preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru perioada în care a fost angajatul federaţiei: „Aş vrea să-i mulţumesc lui Cosmin Contra pentru perioada pe care am avut-o la echipa naţională. Sunt sigur că Cosmin va face o treabă bună şi va aduce calificarea României. Vreau să-i urez baftă domnului Burleanu mâine şi să le spun că m-am simţit foarte bine acolo. M-au înţeles, eu am spus de mult că nu vreau să rămân în administraţie, vreau să fiu alături de băieţi, să-i ajut cu experienţa pe care am acumulat-o”.

Managerul general al FC Voluntari, Dan Leasă, a spus că Adrian Mutu va avea drept obiectiv pentru sezonul viitor participarea echipei în play-off-ul Ligii I. „Sunt fericit şi mândru că am ocazia să fiu primul preşedinte de club care se află în postura de a-l prezenta pe Adrian Mutu ca antrenor principal. Am reuşit să obţin prima semnătură de antrenor, sunt convins că va ajunge un antrenor de top, am mare încredere în el. Sper să ajungă să antreneze cel puţin echipele la care a evoluat. Este un antrenor curajos pentru că nu a stat foarte mult pe gânduri când a acceptat să preia FC Voluntari în situaţia în care ne aflăm. Îi urez baftă şi îl atenţionez în acelaşi timp, că anul acesta are ca obiectiv doar salvarea de la retrogradare, dar la anul va fi play-off-ul”, a declarat Leasă.

Mutu îl înlocuieşte în funcţie pe Claudiu Niculescu, care a părăsit echipa după eşecul cu Dinamo, scor 2-4, din etapa a cincea a play-out-ului Ligii I.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.