Fotbalistul echipei Olympique Marseille, Adil Rami, va fi, de luni, imaginea unei campanii pentru 3919 “Violences Femmes Info”, numărul din Franţa la care sunt semnalate cazurile de violenţă împotriva femeilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa acestei campanii aparţine Positive Football, mişcare a sindicatului fotbaliştilor francezi.

Rami apare într-un filmuleţ de sensibilizare a opiniei publice în privinţa cazurilor de violenţă împtriva femeilor şi pe şase afişe.

Jucătorul a declarat, pentru Le Journal du Dimanche, că se gândea de mai mult timp să se implice într-o astfel de cauză. “Ceea ce văd pe reţelele de socializare mă afectează enorm. Mă gândeam de mult timp să mă implic, dar nu ştiam cum. (…) Cauza implicării mele nu are nicio legătură cu familia mea: tata nu a bătut-o niciodată pe mama. Declicul s-a produs când jucam la Lille, aveam 21 sau 22 de ani. O femeie din anturajul fostei mele iubite a fost victima unor astfel de violenţe şi şi-a pierdut viaţa. Acel caz m-a afectat profund. Cum să reacţionez? Pe cine să contactez? Acum şapte ani, m-am interesat din nou de femeile victime ale violenţelor. La un eveniment caritabil, am luat legătura cu o asociaţie şi le-am spus celor de acolo că vreau să mă alătur lor. Nu am fost luat în serios. Astăzi, îmi pot face ascultată vocea”, a explicat Rami.

Întrebat dacă a fost inspirat în această iniţiativă de faptul că iubita sa, actriţa Pamela Anderson, este implicată în numeroase cauze, el a răspuns: “Pamela este foarte implicată în cauze, ea încearcă să salveze planeta! Dar această idee nu vine de la ea. Este subiectul despre care vorbesc deseori cu mama mea, cu surorile mele. Când citesc despre astfel de cazuri sunt total ţşocat. De aceea mă bucur acum că pot să fac ceva”.

Adil Rami a precizat că vrea să îi sensibilizeze pe tineri cu privire la violenţa împotriva femeilor şi să îi facă să gândească altfel. “Sper ca apelul meu să ajungă şi la femeile care se simt poate singure sau slabe şi să le conving să sune la 3919”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.