Boxerul britanic Conor Benn a fost exonerat, miercuri, de acuzaţiile de dopaj împotriva lui, după ce Federaţia Internaţională de Box (WBC) a decis că un „consum foarte mare de ouă” constituie o „explicaţie rezonabilă” în cazul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un test pozitiv pentru clomifen, un stimulent al fertilităţii feminine, cunoscut pentru creşterea nivelului de testosteron la bărbaţi, a determinat anularea meciului programat în octombrie anul trecut, împotriva rivalului britanic Chris Eubank Jr.

Boxerul în vârstă de 26 de ani a negat întotdeauna că a ingerat intenţionat această substanţă interzisă. .

După ce s-a consultat cu un nutriţionist, WBC a considerat că nu există „nu există nicio dovadă concludentă că Benn a ingerat intenţionat clomifen.. „Consumul foarte mare de ouă al lui Conor Benn în perioada în care a fost efectuată verificarea este o explicaţie rezonabilă”, a spus anunţat WBC.

În ciuda acestei decizii, Benn rămâne sub investigaţie de către Agenţia Anti-Doping din Marea Britanie şi Consiliul Britanic de Control al Boxului şi va trebui să plece în altă ţară dacă doreşte să lupte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.