Astăzi se împlinesc 39 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti.
FRF şi CSA Steaua au postat în social media, respectiv pe site-ul oficial, mesaje prin care marchează momentul.
“Astăzi se împlinesc 39 de ani de la cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc: Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni, învingând FC Barcelona la Sevilla, după un meci de poveste încheiat la loviturile de departajare.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
7 mai 1986 – Ziua în care Steaua a atins stelele, iar fotbalul românesc a fost pe locul 1 în Europa!
Aplauze pentru eroii de atunci: Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan (73, Iordănescu), Bölöni, Majearu, Lăcătuş – Balint, Piţurcă (112, Radu II). Antrenori: Emeric Ienei, Anghel Iordănescu”, a notat FRF pe Facebook.
“Ne plecăm în faţa eroilor noştri”
“7 mai, ziua când STEAUA BUCUREŞTI a strălucit în constelaţia fotbalului. Ziua când eroii noştri de poveste au triumfat în Cupa Campionilor Europeni.
Steaua era prima echipă din estul Europei care câştiga cel mai preţios trofeu în întrecerea echipelor de club. O finală de neuitat, la Sevilla, în care roş-albaştrii au trecut cu 2-0 de FC Barcelona, după executarea loviturilor de la 11 metri.
Pe 7 mai 1986, ei au fost galacticii Europei: Helmut Duckadam – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (112 Marin Radu II).
Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.
Au trecut 39 de ani şi acea zi a rămas unică. Ne plecăm în faţa eroilor noştri şi le mulţumim pentru această bucurie pe care ne-au adus-o. Un gând pios pentru cei care nu mai sunt printre noi”, a notat şi CSA Steaua.
La 7 mai 1986, pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, Steaua Bucureşti a intrat în istoria fotbalului, devenind prima echipă din estul Europei care a cucerit cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona. Helmuth Duckadam a ajuns în Cartea Recordurilor după ce apărat patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul a ajuns la Bucureşti.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.