Mii de oameni, mulţi dintre ei cu steaguri tricolore, au asistat, joi, la Timişoara, la parada organizată de Ziua Naţională, la care au defilat peste 750 de militari, poliţişti, pompieri şi jandarmi, 110 mijloace militare de luptă şi două elicoptere IAR 330 Puma. Pentru prima dată în ultimii ani, reprezentanţii autorităţilor locale nu au susţinut discursuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parada militară săa desfăşurat pe bulevardul Revoluţiei, în faţa Palatului Administrativ care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura Timiş.

Deşi printre cei prezenţi s-au numărat şi primarul Nicolae Robu (PNL) şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu (PSD), aceştia nu au rostit discursuri, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. În schimb, prefectul Mircea Băcală a citit mesajul prim-ministrului Dacian Cioloş.

La paradă au participat 752 de militari, poliţişti, pompieri şi jandarmi, dar şi 110 mijloace militare de luptă, precum şi  două elicoptere IAR 330 Puma. Acest moment a fost îndelung aplaudat şi fotografiat de timişoreni, care au ţinut în mâini steaguri tricolore pe care le-au fluturat pe tot parcurusul manifestării.

”1 Decembrie este ziua în care ne aducem cu toţii aminte că suntem români şi iubim această ţară. În rest...”, a spus Mihaela Ene, o participantă la paradă.

”Abia am aşteptat parada militară să văd soldaţii şi poliţiştii cu arme şi tehnică de luptă”, a spus şi Mihai, un băiat de zece ani care a urmărit cu sufletul la gură evenimentul.

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale vor continua la Timişoara, unde de la ora 17.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului festiv de sărbători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.