Romii din Alba Iulia au marcat, luni, Ziua internaţională a acestei etnii, invitându-i la sărbătoare şi pe primarul oraşului, Gabriel Pleşa, şi pe administratorul public, Lucian Morgovan. Cei doi ai dansat, atrăgând toate privirile, şi au primit dedicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Îmbrăcat cu costum, fără cravată şi purtând o pălărie specifică etniei, edilul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a răspuns invitaţiei comunităţii rome care luni a marcat cu o petrecere Ziua internaţională a romilor.
Alături de primar s-a aflat şi city-managerul Lucian Morgovan.
Cei doi au dansat pe muzică tradiţională ţigănească şi au primit şi dedicaţii: „Pentru domnu Gabriel Pleşa! Să ne trăiască! şi toată conducerea!”.
 

 

”Ziua Internaţională a Romilor este o celebrare a afirmării identităţii culturale şi naţionale a minorităţii romilor în întreaga lume. Alba Iulia a respectat mereu aceste valori şi la fel va face şi pe mai departe, ca un oraş incluziv, deschis, multicultural”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook, postând şi imagini de la eveniment.
În opinia sa, această sărbătoare ar trebui să fie ”un exemplu perfect de comuniune în comunitatea din Alba Iulia”.
”De integrare de la sine înţeleasă, naturală, nu forţată prin documente şi strategii. Le datorăm atâtea, pentru că ne-au dăruit, peste secole, atât de mult. Romii au dat lumii o zestre culturală uriaşă, au meşteşug şi talent, se încăpăţânează să păstreze şi să ducă mai departe meserii aproape uitate. Au muzica în sânge şi pasiunea pentru viaţă în priviri. Au fost asupriţi, au rezistat, au învins şi sunt aici, lângă noi, parte din noi. La multi ani! But bars angle!”, afirmă primarul în finalul postării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.