Zece persoane date în urmărire internaţională au fost depistate, luna trecută, pe teritoriul judeţului Suceava. Printre acestea se numără un român căutat de autorităţile judiciare din Austria, suspectat de comiterea unui jaf, dar şi un alt bărbat condamnat în Italia pentru exploatarea prostituţiei, vătămare corporală şi tăinuire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În luna august, poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au intensificat activităţile informative şi operative în vederea localizării şi identificării persoanelor urmărite în temeiul legii, în special cele faţă de care instanţele au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti definitive. Activităţile s-au desfăşurat şi în contextul în care în luna august dinamica cetăţenilor români care revin în ţară din străinătate este una sporită, valorificându-se toate datele şi informaţiile cu privire la persoanele urmărite. Doar în luna august 2023, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au pus în executare 15 mandate şi sentinţe de arestare sau de executare a pedepsei.  În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au identificat 10 persoane urmărite în temeiul legii la nivel internaţional”, informează, printr-un comunicat dat publicităţii duminică, Poliţia judeţeană Suceava.
Conform sursei citate, printre persoanele depistate se numără un bărbat urmărit la nivel internaţional în baza a două mandate europene de arestare, emise de autorităţile din Italia. Acesta este condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de exploatarea prostituţiei, vătămare corporală şi tăinuire şi a fost depistat în data de 10 august pe raza comunei Păltinoasa, sat Capu Codrului.
De asemenea, la data de 21 august, a fost localizat şi identificat pe raza comunei Baia, judeţul Suceava un alt bărbat urmărit la nivel internaţional, care figura urmărit internaţional, pe numele său autorităţile judiciare din Austria emiţând un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de „participare la o grupare infracţională” şi „jaf organizat sau jaf armat” conform Codului penal austriac.
Tot luna trecută, poliţiştii suceveni au gestionat şi soluţionat 39 de sesizări de dispariţii de persoane, în 26 dintre situaţii fiind vorba despre dispariţii de minori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.