Zece localităţi din Timiş au fost afectate de inundaţii în urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi, judeţul fiind sub avertizări Cod roşu şi portocaliu hidrometeorologic. Opt persoane au fost evacuate şi au fost inundate curţi, subsoluri, beciuri şi străzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În contextul multiplelor avertizări hidrometeorologice de Cod Roşu şi Cod Portocaliu valabile la nivelul judeţului Timiş, în urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi, mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Astfel, pompierii militari timişeni au fost solicitaţi să intervină în 10 localităţi pentru evacuarea apei din curţi şi gospodării”, arată ISU Timiş.
 
FOTO: ISU Timiş
FOTO: ISU Timiş
 
Astfel, pompierii au intervenit la Fârdea, unde au fost evacuate 8 persoane (3 adulţi şi 5 copii), 10 animale şi 50 de păsări. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din două case, 9 curţi şi 16 grădini. La Lugoj, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 beciuri/subsoluri inundate şi 8 curţi, iar la Nădrag s-a intervenit la un pod avariat de viitură şi pentru evacuarea apei dintr-o casă şi 4 curţi.
 
De asemenea, la Seceani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case şi 12 curţi, iar la Făget s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci inundat, 4 curţi şi 3 grădini. La Jena s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curţi şi o unitate de cult, iar la Buzad (comuna Bogda) s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.
 
FOTO: ISU Timiş
FOTO: ISU Timiş
 
La Criciova, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci, la Jupâneşti pentru evacuarea apei dintr-o curte şi un adăpost pentru animale, iar la Timişoara s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe strada Mile Cărpenişan.
 
Pompierii recomandă populaţiei din zonele vizate de inundaţii să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.