Autorităţile din Braşov anunţă că, pe fondul temperaturilor ridicate din ultimele zile, starea pârtiilor din Masivul Postăvaru „se deteriorează accelerat”, iar acest sfârşit de săptămână este, cel mai probabil, ultimul din acest sezon de iarnă în care pârtiile mai sunt deschise. Se pot practica sporturi de iarnă în partea superioară a masivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din cauza condiţiilor meteo din ultima perioadă şi având în vedere prognoza, care anunţă temperaturi pozitive, este foarte probabil ca iubitorii sporturilor de iarnă să se mai bucure de zăpada din partea superioară a masivului Postăvarul doar în acest sfârşit de săptămână. Dacă deteriorarea stratului de zăpadă de pe pârtii se va accentua, luăm în calcul închiderea sezonului după acest weekend. Deşi la începutul săptămânii a nins, temperaturile ridicate din ultimele zile au deteriorat pârtiile, astfel că stratul de zăpadă a scăzut în câteva zile cu 20 -25 de centimetri”; anunţă, vineri după- amiază, Primăria Braşov.
Vineri, în Poiana Braşov se schiază, în condiţii de primăvară, pe pârtiile Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire la telescaunul Ruia. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă măsoară între 15 şi 30 de centimetri, cu porţiuni unde zona schiabilă se îngustează.
„Având în vedere consistenţa zăpezii - care diferă foarte mult pe parcursul zilei şi de la zonele umbrite, unde este mai dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea şi solicitând articulaţiile picioarelor – vă recomandăm să schiaţi cu viteză redusă, să fiţi pregătiţi să fiţi supuşi unui alt regim de alunecare odată cu ieşirea în zonele însorite şi să nu bruscaţi schiurile, pentru a reduce şocurile primite de articulaţii şi a reduce riscul de accidentare”, precizează sursa citată.
În acest weekend, la Poiana Braşov vor funcţiona telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiul Ruia. Ultima urcare este la ora 16.00. În această perioadă tarifele la transportul pe cablu sunt reduse: pentru utilizarea telegondolei se anulează 5 puncte, în loc de 6, iar la telescaunul Ruia sunt anulate 3 puncte în loc de 4.
Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul. Lor li se adaugă şi cele două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.  Pentru recuperarea garanţiei de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.