Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat că incidenţa cazurilor de COVID-19 se calculează tot la 14 zile, "doar că ne uităm începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate". "Diferenţa nu este fenomenală, diferenţa e una care întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul acesta dacă trendul e crescător, dar nu în mod fundamental", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să prezint modul de calcul al incidenţei. E foarte simplu, este tot 14 zile, de asta indicatorul se numeşte incidenţa la 14 zile, doar că ne uităm începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate, alocate. Durează 48 de ore finalizarea testelor. Diferenţa nu este fenomenală, diferenţa e una care întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul acesta dacă trendul e crescător, dar nu în mod fundamental", a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, Vlad Voiculescu.

El a menţionat că, pentru săptămâna aceasta, diferenţa este de două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.