Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă, vineri seară, că are senzaţia că oamenii au fost lăsaţi de izbelişte de statul român, iar acuzaţiile sale merg nu doar către Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, ”campionul relaxărilor”. ”Responsabilitatea merge mult mai adânc”, afirmă Voiulescu, referindu-se la specialiştii din mai multe instituţii. ”Numărăm mii de morţi care puteau fi evitate”, susţine fostul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În toată nebunia asta, ce mi se pare mai îngrozitor este senzaţia asta că oamenii au fost lăsaţi de izbelişte de statul român. Şi când spun de statul român, nu mai spun de Klaus Iohannis şi de Florin Cîţu. De dată asta responsabilitatea merge mult mai adânc”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Vlad Voiculescu.  

Acesta afirmă că, în momentul în care incidenţa în Bucureşti era ”la un nivel care a ţinut oraşe întregi din lumea civilizată în lockdown pentru săptămâni întregi”, proaspătul ales preşedinte al PNL declara chiar de pe scenaCongresului "nu voi închide mall-urile".   

 ”Când şeful Guvernului spunea asemenea enormităţi şi continuă să pozeze în campionul relaxărilor, NIMENI din statul român nu şi-a găsit curajul să îi spună că greşeşte sau să spună public lucrurilor pe nume, aşa cum o făcea Andreea Moldovan la începutul acestui an. Nimeni din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.  Nimeni din Ministerul Sănătăţii. Nimeni din Institutul Naţional de Sănătate Publică (instituţie teoretic apolitică cu peste 400 de angajaţi, experţi!). Nimeni din Direcţiile de Sănătate Publice din toată ţară. Nimeni”, a mai scris Voiculescu.  

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că ”mulţi din aceste instituţii ştiau foarte bine ce se vă întâmpla, dar au preferat să tacă”.  

”Toţi aceşti oameni deştepţi din instituţiile statului care au în fişa postului protecţia sănătăţii şi a vieţii românilor s-au considerat mai întâi subordonaţii lui Florin Ciţu şi abia apoi lideri responsabili în domeniul lor. Da, au fost pe placul lui Florin Cîţu. Nu au fost luaţi la ochi de Administraţia Prezidenţială. Numărăm însă deja mii de morţi care puteau fi evitate. Oare a meritat?”, a mai afirmat fostul ministru.  

Premierul interimar Florin Cîţu a prezentat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe, două aspecte din ancheta privind pregătirea valului 4, el acuzând Ministerul Sănătăţii că a tergiversat achiziţia unui medicament pentru bolnavii de COVID-19, Tocilizumab, pentru care România a cerut activarea mecanismului european de protecţie civilă, şi că nu a răspuns solicitării spitalelor pentru ventilatoare, deşi avea 40 de bucăţi pe stoc, donaţie din partea Germaniei. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 13.854 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.665 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 357 de persoane au decedat 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.