Accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost oprit, iar personalul medical care lucrează în această unitate trebuie să declare dacă revine dintr-o zonă afectată de coronavirus. În plus, Consiliul Judeţean, în administrarea căruia se află spitalul, a decis suplimentarea cu necesarul pentru şase luni a stocurilor de măşti, halate de unică folosinţă, mănuşi şi alte materiale sanitare şi de curăţenie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care este cel mai mare spital din judeţul Prahova, a instituit mai multe restricţii ca urmare a actualizării definiţiei de caz pentru infecţia cu noul coronavirus (COVID-19), dar şi din cauza evoluţiei numărului de cazuri de infecţii respiratorii şi gripei, anunţă Consiliul Judeţean Prahova, instituţie în administrarea căreia se află spitalul. 
 
Astfel, autorităţile au decis sistarea vizitelor pentru toate secţiile spitalului, efectuarea consultaţiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu şi efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, precum şi autodeclararea de către personalul medico-sanitar şi auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.
 
În cazul pacienţilor care suferă intervenţii chirurgicale sau care sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă, accesul aparţinătorilor nu va fi permis, iar rudele vor putea primi relaţii despre pacienţii internaţi, programul stabilit fiind 08.30-09.30 pentru secţiile chirurgicale şi 12.00-13.00 pentru ATI şi secţiile medicale.
 
"Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măşti de unică folosinţă, măşti cu supapă, combinezoane, halate de unică folosinţă, ochelari de protecţie, mănuşi de examinare de unică folosinţă, botoşi de unică folosinţă, a fost luată măsura demarării în regim de urgenţă a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte şase luni”, anunţă Consiliul Judeţean Prahova.
 
Autorităţile judeţene precizează că o măsură similară a fost luată şi pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanţi şi materiale de curăţenie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.