Vicepremierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la Buzău, unde a fost însoţit de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că în localitatea Unguriu urmează să se construiască cel mai mare penitenciar din regiune. Închisoarea ar urma să se ridice pe structura a două unităţi militare dezafectate, pe un teren de 15 hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a venit joi la Buzău însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău.

Cei doi oficiali au mers în localitatea Unguriu, într-o vizită neoficială, fără ca presa să fie invitată la eveniment.

Ulterior, vicepremierul Marcel Ciolacu a anunţat că în localitatea Unguriu urmează să se ridice cel mai mare penitenciar din regiune, şi, totodată, unul dintre cele mai moderne din ţară, ministrul Justiţiei exprimându-şi deja acceptul pentru derularea acestui proiect.

Penitenciarul urmează să fie ridicat pe structura a două unităţi militare ale căror clădiri sunt în stare bună.

“Împreună cu domnul Ministru al Justiţiei, preşedintele Consiliului Judeţean şi domnul primar Tirizică de la Unguriu, am avut o vizită la fosta unitate militară din comuna Unguriu. Au fost şi reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi domnul ministru a fost de acord cu locaţia, în vederea unui viitor penitanciar pe raza judeţului Buzău. Începutul este prin transferul terenului de la Ministerul Apărării Naţionale, la Ministerul Justiţiei. Apoi o să vedem sursele de finanţare: fonduri europene ori din Planul Junker  ori investiţie prin Banca Mondială”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Noul penitenciar va fi construit pe structura cazărmilor din incinta a două unităţi militare, pe un teren de 15 hectare, în interiorul localităţii Unguriu, spaţiile fiind racordate la utilităţi.

Autorităţile apreciază că prin construirea acestui peniteniar ar urma să fie create circa 1.500 de locuri de muncă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.