Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, scrie Press One.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin verdictul de plagiat a fost validat şi raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea ştiinţifică a lui Iacob.  

Decizia a fost luată la ultima şedinţă a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact şapte luni după ce PressOne a dezvăluit, în exclusivitate, că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

Verdictul poate fi contestat de către Adrian Iacob în 10 zile de la comunicarea şi publicarea deciziei, iar în acest caz, în viitoarea şedinţă a Consiliului General al CNATDCU, ar trebui desemnată o comisie de contestaţii, scrie Press One.

În aceeaşi şedinţă a fost votată şi excluderea lui Adrian Iacob din calitatea de membru al CNATDCU şi din cea de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, ca urmare a emiterii deciziei de plagiat. Retragerea acestuia din organismul abilitat să verifice acuzaţiile de plagiat în tezele de doctorat va deveni efectivă abia după ce viitorul ministru al Educaţiei va semna ordinul de retragere a titlului. 

Fostul rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al instituţiei, Mihail-Petrică Marcoci, au fost trimişi în judecată în luna septembrie de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de instigare la şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Ei sunt judecaţi pentru că au determinat un angajat al instituţiei să-i transmită jurnalistei Emilia Şercan, autoare a articolelor privind plagiatele, mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.