Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, joi, că "spectacolul sindical-mediatic-patriotic" de marţi, când el prezenta bilanţul MAI, inclusiv munca membrilor de sindicat, a fost o adunare neautorizată de către Primăria Capitalei, spunând că nu este posibil ca oameni ai legii să încalce reglementările, în condiţiile în care dacă un cetăţean face un miting "apare Poliţia". "Nu poate MAI să crească în ochii poporului român dacă cei care trebuie să respecte şi să aplice legea o încalcă cu nonşalanţă, să nu spun şi cu sfidare, să nu respecţi imnul naţional şi să foloseşti tobe şi vuvuzele. Acest lucru eu nu-l voi tolera în MAI", a spus Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Vela a fost întrebat, la audierile din comisiile parlamentare, despre chestiunile reclamate de un sindicat din poliţie, el spunând că a avut deja luni o întâlnire cu reprezentanţii sindicatului.

"Spectacolul sindical-mediatic-patriotic din 3, de marţi, când eu prezentam bilanţul MAI, inclusiv munca membrilor de sindicat, a fost o adunare neautorizată de către Primăria Generală a municipiului Bucureşti, şi avem dovezi în acest sens, şi pe mine ca ministru al Afacerilor Interne mă deranjează un lucru foarte simplu: adică dacă dvs din această sală sau cetăţenii care ne privesc fac un miting undeva în Bucureşti sau în ţară apare Poliţia, aţi văzut şi cazuri în care li s-au pus cătuşele protestanţilor (ulterior, Vela a revenit spunând că se refera la protestatari - n.r.) şi au primit amenzi maxime. Nu este posibil ca oameni ai legii care au făcut asemenea arestări, reţineri, să nu le zic arestări, pe legile care clarifică şi reglementează adunările publice chiar ei să le încalce", a afirmat el.

Vela a adăugat că nu va tolera astfel de acţiuni.

"Nu poate MAI să crească în ochii poporului român dacă cei care trebuie să respecte şi să aplice legea o încalcă cu nonşalanţă, să nu spun şi cu sfidare, să nu respecţi imnul naţional şi să foloseşti tobe şi vuvuzele. Acest lucru eu nu-l voi tolera în MAI, ca să le fie foarte clar tuturor celor care au astfel de idei ştiinţifico-fantastico-sindicale", a spus el.

Vela a mai spus că respectă sindicatele şi are joi după-amiază o nouă întâlnire cu reprezentanţii acestora.

Marţi, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţinea că în spatele protestului care a avut loc în paralel cu prezentarea bilanţului MAI este o manevră politică” şi acuza că sindicaliştii care protestează sunt conduşi de un pensionar care are venituri mai mari decât salariul ministrului şi care are „preocupări electorale”, referindu-se la Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. Vela acuza că unii sindicalişti din MAI cer doar drepturi băneşti spunând că aceştia „ar trebui să se întrebe ce fac ei pentru România şi pentru Minister în afară de a băga vuvuzele când se cântă imnul naţional”. Ulterior, Coarnă a respins acuzaţiile ministrului spunând că acesta nu înţelege sistemul şi că minte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.