Alţi 27 de elevi din judeţul Vaslui care au susţinut Bacalaureatul în această primă sesiune au reuşit să promoveze examenul după rezolvarea contestaţiilor, astfel încât rata de promovare a crescut cu un procent, până la 76,67%. În schimb, niciun elev nu a mai reuşit să obţină media maximă, ceea ce face ca judeţul Vaslui să rămână cu trei medii de 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu puţin peste un procent în Vaslui, de la 75,6% la 76,67%, în urma rezolvării celor 774 de contestaţii depuse în judeţ.

Practic, 27 de candidaţi care au susţinut examenul au reuşit să-şi majoreze notele astfel încât media finală să treacă de şase.

”Această creştere a procentului de promovabilitate este una care ne menţine în prima treime a clasamentului naţional, ceea ce pentru judeţul nostru este foarte bine. Sperăm să menţinem acest trend crescător şi la anul să avem rezultate şi mai bune”, a declarat, luni, pentru News.ro, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristina Botan. 

În urma rezolvării contestaţiilor, niciun elev nu a mai reuşit să obţină media maximă, deşi au existat 37 de majorări ale mediilor cuprinse între 9 şi 9,99.

În aceste condiţii, judeţul Vaslui rămâne cu trei medii de 10 în această sesiune a Bacalaureatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.