Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, este de părere că afirmaţii precum ”Biserica este coruptă” reprezintă ”un păcat împotriva logicii”. ”Nu Biserica e coruptă, ci persoane din ea care, în mod firesc, trebuie să fie eliminate din sistemul administrativ, pentru că ele poluează”, susţine Bănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A spune: Biserica e coruptă e o enormitate! E ca şi cum ai spune Spitalul Floreasca e corupt. Formularea în sine e absurdă şi, bineînţeles, nedreaptă, deci cine spune că Biserica e coruptă comite o generalizare care e un păcat împotriva logicii, pentru că nu există o televiziune coruptă, un spital corupt, o biserică coruptă. Totdeauna e vorba de persoane şi aceste persoane, din păcate, există, inclusiv în Biserică, unde nu sunt angajaţi în administraţie îngeri. E vorba de oameni, oameni din societatea românească”, a afirmat Vasile Bănescu la Euronews România, joi seară. 
 
El a precizat că aceia care au calitatea de clerici au ”o responsabilitate mult mai înaltă” decât laicii din Biserică, pentru că ei propovăduiesc adevărul, subliniind că dacă viaţa unui cleric intră în contradicţie cu ceea ce spune acest lucru ”e mult mai grav” decât în alte profesii. 
 
”Aşadar, nu Biserica e coruptă, ci persoane din ea care în mod firesc trebuie să fie eliminate din sistemul administrativ, pentru că ele poluează. Deparazitare e un cuvânt prea dur, dar orice instituţie trebuie să se deparaziteze de cei care o compromit şi îi fac rău din interior, e valabil pentru orice instituţie, absolut pentru oricare”, a spus oficialul Patriarhiei.
 
El a afirmat că acele cazuri care sunt suspectate de corupţie în rândul Bisericii sunt excepţii, după cum şi ”preoţii bogaţi sunt excepţii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.