Posibilitatea testării cu teste antigen, variantă la care ţine PSD prin ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va apărea în certificatul verde profesional, pe care coaliţia doreşte să-l adopte până la finalul anului, au transmis, marţi seară, surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Surse guvernamentale au transmis, marţi seară, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va prezenta, în şedinţa de Guvern de vineri, o primă variantă a legii care prevede introducerea certificatului verde profesional.  
 
Documentul ar urma să prevadă şi posibilitatea testării cu teste antigen. PSD ţine la această variantă, iar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că ea este prevăzută şi în documentele Comisiei Europene, argument cu care ar putea convinge PNL care iniţial a respins această idee.  
 
Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii prevede, de asemenea, că vaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat. Acestea nu se vor oferi fizic, ci sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie.  
 
Valoarea voucherelor nu a fost însă stabilită şi nici nu există încă punctul de vedere al Ministerului Finanţelor dacă există bani în buget pentru această măsură.  
 
Partidele din coaliţie ar vrea, însă, ca certificatul verde profesional să fie adoptat până la Anul Nou.  
 
Ministrul Sănătăţii, social-democratul Alexandru Rafila, a comentat, luni seară, discuţiile din coaliţie pe tema certificatului verde şi a precizat că nu înţelege de ce liberalii nu doresc includerea testării antigen în acesta, mai ales că acest tip de testare este prevăzut chiar în documentele Comisiei Europene. 
 
”Am înţeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen. Sincer să vă spun, nu ştiu de ce. Chiar am verificat documentele Comisiei Europene şi testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă şi testarea antigen este valabilă 48 de ore”, a declarat Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.