Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că tot mai multe persoane preferă doza unică de la compania Johnson & Johnson, iar scăderea numărului de persoane care se prezintă pentru imunizare este cauzată şi de vremea proastă din aceste zile. Gheorghiţă a precizat că oamenii nu mai sunt dispuşi să se deplaseze zeci de kilometri pentru a primi doza de vaccin, astfel că este nevoie ca vaccinul să ajungă cât mai aproape de ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Există o atractivitate a persoanelor care vin să se vaccineze cu doza de vaccin de la Johnson & Johnson. Vă dau exemplu de la evenimentul Maratonul din Bucureşti. Persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze sunt circa 2.000 de persoane care au venit şi s-au vaccinat cu Johnson & Johnson, spre deosebire de persoane care au venit tot pentru prima dată să se vaccineze, circa 1.700 s-au vaccinat cu vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, duminică seara.
 
El a susţinut că şi vremea nefavorabilă i-a făcut pe oameni să nu meargă la centrele de vaccinare.
 
"Astăzi, în timpul week-endului nu avem activitate de vaccinare în cabinetele de medicină de familie şi asta evident că scade numărul celor vaccinaţi cu prima doză. Pe de altă parte, la nivel naţional vremea nu a fost foarte bună şi a împiedicat o parte dintre persoane să se prezinte la centrele de vaccinare. Evoluţia este dinamică, însă ceea ce este cât se poate de evident este că decalajul între localităţi, între rata de acoperire vaccinală în diferite judeţe ţine de cât de mult se implică cei de pe plan local, autorităţile locale”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
Gheorghiţă a precizat că în perioada următoare, deşi nu vor mai fi cifre mari în ceea ce priveşte numărul persoanelor imunizate, va fi o acoperire geografică mai mare.
 
"Este evident că nu vom mai avea cifre foarte mari la vaccinare, însă vom avea acoperire geografică foarte mare. Acum vom fi cu echipe în rural, peste tot, încercând să asigurăm accesul la vaccinare al celor care au avut un acces mai dificil până în acest moment. Nu mai avem persoane dispuse să meargă zeci de kilometri către un centru de vaccinare, asta este o realitate, dar sunt oameni care doresc să se vaccineze şi tocmai de aceea, obiectivul nostru este să ducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari”, a declarat Gheorghiţă.
 
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a adăugat că de săptămâna viitoare va fi prezentată şi rata de acoperire vaccinală pe fiecare judeţ şi pe fiecare localitate.
 
"De săptămâna vitoare vom putea calcula rata de acoperire vaccinală pe fiecare judeţ, pe fiecare localitate. M-am uitat pe câteva judeţe deja şi sunt diferenţe foarte mari. Dcaă ne uităm la diferenţe de acoperire vaccinală, sunt convins că oamenii se implică unde se întâmplă ceva”, a declarat Gheorghiţă.
 
Întrebat unde se observă o mai mică rată de acoperire în ceea ce priveşte administrarea vaccinului împotriva COVID-19, Gheorghiţă a răspuns că în zona de nord-est a ţării.
 
"În general, în zona de nord-est a ţării este cea mai mică rată de acoperire vaccinală”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.