Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ din judeţul Vâlcea vor deschide anul şcolar 2020-2021 conform scenariului verde, cu toţii elevii în bănci. Excepţie fac zece unităţi de învăţământ care sunt situate în localităţi cu rată mică de infectare şi care, deşi s-ar fi încadrat în scenariul verde, au optat pentru şcoala în sistem mixt, din cauza lipsei de spaţiu. La nivelul judeţului nu există şcoli care să se încadreze în scenariul roşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unei decizii adoptate, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, 41 dintre cele 120 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din acest judeţ vor deschide anul şcolar după scenariul galben, conform căruia merg zilnic la şcoală elevii din învăţământul primar şi cei din clasele a VII-a şi XII-a, ceilalţi urmând a participa la cursuri fizic prin rotaţie.

Cursurile se vor desfăşura astfel în şcolile din localităţile Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Băile Govora, Galicea, Goleşti, Mihăeşti, Muereasca, Ocnele Mari, Olanu, Păuşeşti Otăsău, Roeşti, Slătioara, Stoeneşti şi Tomşani.

”Celelalte unităţi de învăţământ vor funcţiona du scenariul verde cu toţi preşcolarii şi elevii zilnic la şcoală, mai puţin 10 unităţi de învăţământ – Şcoala Bărbăteşti, Şoala Câineni, Liceul Brezoi, cele două şcoli din Costeşti, cele patru unităţi şcolare din Drăgăşani şi Liceul Horezu care, deşi se încadrează după incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la scenariul verde, au optat pentru sistemul mixt, (faţă în faţă şi hibrid), din lipsă de spaţiu pentru asigurarea distanţării fizice a elevilor”, informează Prefectura Vâlcea într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.