Drumul judeţean 658 din judeţul Vâlcea, care duce către mănăstirea Frăsinei şi care a fost afectat de o alunecare de teren, a fost redeschis circulaţiei rutiere, vineri după amiază. Pe acel tronson de drum au fost instituite restricţii, fiind interzis accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone. Alunecarea de teren, provocată de ploile torenţiale din ultima perioadă, a avut loc chiar în apropierea mănăstirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Drumul care duce către mănăstirea Frăsinei a fost grav avariat, carosabilul fiind practic rupt pe jumătatea drumului, pe o lungime de câteva zeci de metri. 
„S-au montat indicatoarele pentru interzicerea depăşirii de tonaj şi drumul a fost redat circulaţiei pe ambele sensuri. Se va încărca, în continuare, cu material pe măsură ce se tasează, s-a montat şi tubulatura pentru preluarea apelor, urmează expertiza şi proiectul de intervenţie pentru a readuce platforma drumului la starea iniţială”, a anunţat, vineri după amiază, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. 
 
Acesta a precizat că în urmă cu 12 ani, pe drumul judeţean afectat s-a realizat o lucrare de stabilizare a zonei, însă ploile abundente au dus la înfundarea drenurilor, creându-se o diferenţă de nivel, ceea ce a dus la deteriorarea platformei drumului pe o lungime de aproximativ 50 de metri.
Şeful Consiliului Judeţean Vâlcea a precizat că, de-a lungul timpului, camioane supraîncărcate cu diverse materiale, în special cu lemn, au tranzitat acest tronson, ceea ce a dus la degradarea drumului. 
„Nu vom mai permite accesul camioanelor cu lemne, trafic greu. Nici acum şi nici pe viitor, pentru că mp voi lupta ca acest drum să fie păstrat în condiţii bune. Din păcate s-a întâmplat de-a lungul timpului să avem situaţii în care maşini supraîncărcate cu lemn au deteriorat drumul. Nu se va mai întâmpla asta”, a adăugat Constantin Rădulescu.
 
Imediat după ce s-a constatat tasarea drumului, din cauza alunecării care s-a produs în apropierea mănăstirii Frăsinei, una dintre benzi a fost închisă circulaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.