Drumul judeţean care trece prin localitatea vâlceană Alunu, afectată de la începutul lunii mai de o alunecare de teren, a fost închis pe o lungime de aproape trei kilometri, traficul fiind deviat pe ”un drum de tarla”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Vâlcea arată, într-un comunicat de presă, că din cauza ”pericolului iminent de traversare a drumului judeţean 605 C de halda de steril şi pentru siguranţa cetăţenilor din localitatea Alunu s-a dispus, începând de duminică, devierea circulaţiei pe o rută ocolitoare, respectiv un drum de tarla paralel atât cu râul Olteţ cât şi cu drumul judeţean, pe o lungime de 2,7 kilometri”.
 
În zonă au fost amplasate indicatoare rutiere.
 
Alunecarea de teren din localitatea vâlceană Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai. Până acum, şase case aflate în apropierea zonei în care se produce alunecarea de teren au fost demolate, iar 20 de persoane au fost nevoite să se mute.

Echipajele de intervenţie au montat în zonă doi pinteni care să stabilizeze terenul, însă alunecarea continuă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.