Cinci persoane cazate la Mănăstirea Hurezi din judeţul Vâlcea au ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, cu simptome ale toxiinfecţiei alimentare. Cinci echipaje medicale – unu de la SMURD şi patru de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea - au fost trimise la faţa locului, în primă fază maşinile de intervenţie ale ambulanţei neavând acces în curtea mănăstirii. Poliţia a deschis dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prima ipoteză fiind aceea că persoanele respective au fost intoxicate cu ciuperci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cinci persoane cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare – dureri, vărsături, stare generală de rău – au ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, fiind preluate de la Mănăstirea Hurezi de către echipaje medicale, au declarat pentru News.ro oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. 
 
”Poliţiştii s-au sesizat din oficiu întocmind un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis Poliţia Judeţeană Vâlcea. 
 
Surse din rândul forţelor de intervenţie au declarat că cei cinci bolnavi erau turişti cazaţi la mănăstire, veniţi să asiste la slujba de Rusalii. Ei au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol. 
 
Aceleaşi surse au precizat că un echipaj SMURD a preluat un pacient, iar alte patru maşini ale Serviciului de Ambulanţă Vâlcea au avut dificultăţi în ceea ce priveşte accesul în incinta spaţiului care aparţine mănăstirii, în primă fază nefiindu-le permis să intre în curte.
 
În cele din urmă, echipajele medicale au ajuns la pacienţi şi i-au preluat ducându-i la spital.
 
Prima ipoteză este că persoanele respective au fost intoxicate cu ciuperci. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.