Un număr de 28 de focare de COVID-19 sunt active, miercuri, în judeţul Vâlcea, în unităţi sanitare, centre sociale, instituţii publice şi firme. Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de internare a crescut, anunţă autorităţile din judeţ, care recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate, miercuri seară, de Prefectura Vâlcea, în judeţ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus 9.739 de pacienţi, iar în unităţile sanitare sunt internate 130 de persoane confirmate pozitiv. Şapte dintre pacienţi sunt asimptomatici şi cu forme uşoare ale infecţiei, 111 au forme medii şi 12 sunt internate în secţia ATI. Autorităţile subliniază că a crescut numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi care au nevoie de internare. 
 
"Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unităţile sanitare de pe teritoriul judeţului Vâlcea, recomandăm cetăţenilor precauţie, evitarea spaţiilor aglomerate şi a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor şi purtarea măştii de protecţie”, transmite Prefectura Vâlcea.
 
În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, au fost realizate 36.965 de teste prin tehnica RT-PCR, iar în regim screening şi contra cost au fost realizate alte 26.140 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.