Locuitorii judeţului Vâlcea au plătit, în ultimele luni, 22.102 teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, numărul reprezentând peste o treime din cel total de teste realizat în judeţ, care este de aproape 53.800. Conform celor mai noi date, trei sferturi dintre cei internaţi în spitalele din Vâlcea după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în acest judeţ au forme medii sau severe ale bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 31.673 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contra cost, 22.102 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2”, se arată într-o informare făcută publică, vineri, de Prefectura Vâlcea.
 
În urma acestor teste, în judeţ, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 8.197 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
 
Dintre persoanele care sunt bolnave şi care sunt internate în prezent ca urmare a infectării cu noul coronavirus, trei sferturi au dezvoltat forme medii sau severe ale bolii. 
 
"În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 203 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 42 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 148 au forme medii şi 13 sunt internate în secţia ATI”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.