Un număr de 19 focare de infecţie cu noul coronavirus sunt active în judeţul Vâlcea, iar în spital sunt internate 109 persoane diagnosticate cu COVID-19, cele mai multe având forme medii sau grave ale bolii. În judeţ, numărul testelor făcute la cererea pacienţilor reprezintă trei sferturi din numărul testelor făcute pe baza definiţiei de caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 8 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 89 au forme medii şi 12 sunt internate în secţia ATI. În acest moment, în judeţ, sunt 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice”, informează, miercuri, Prefectura Vâlcea. 
 
În judeţ, unu din şapte pacienţi testaţi de la debutul pandemiei pentru depistarea noului coronavirus s-a dovedit a fi infectat cu SARS-CoV-2. În total, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 11.111. 
 
Statisticile prezentate de autorităţi arată, de asemene,a că în Vâlcea au fost făcute zeci de mii de teste contra cost. 
 
"În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 43.226 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contra cost, 30.426 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 73.652 de teste în judeţul Vâlcea”, mai transmit autorităţile judeţene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.