Elevii din 11 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea vor face, începând de luni, cursuri exclusiv online, după ce numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 a crescut în localităţile în care respectivele unităţi şcolare sunt situate. În alte şcoli, 12 clase şi o grupă de grădiniţă au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID-29 la profesori sau elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unei decizii adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, 28 de unităţi de învăţământ schimbă, începând de luni, 28 septembrie, scenariile de funcţionare, în urma reanalizării incidenţei COVID-19 la nivelul localităţilor judeţului, 11 dintre acestea trecând pe scenariul roşu, care presupune desfăşurarea activităţii didactice exclusiv online. 
Cele 11 unităţi de învăţământ care vor funcţiona pe scenariul roşu sunt: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, Liceul „George Ţărnea” Băbeni, Grădiniţa cu program normal Băbeni, Şcoala Gimnazială din satul Valea Mare - Băbeni, Şcoala Gimnazială din satul Romani - Băbeni, Şcoala Primară din satul Valea Mare – Băbeni, Grădiniţa cu program normal din satul Valea Mare – Băbeni, Grădiniţa cu program normal din satul Romani – Băbeni, Grădiniţa cu program prelungit din satul Tătărani – Băbeni, Şcoala Gimnazială Runcu şi Grădiniţa cu program normal Runcu, a transmis prefectura acestui judeţ.
„De asemenea, ca urmare a apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, fie în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor, în judeţ, în prezent, 12 clase şi o grupă de grădiniţă au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile. Aceste clase sunt:  nouă  (opt de învăţământ gimnazial şi una de învăţământ primar) de la Şcoala nr.13 din municipiul Râmnicu Vâlcea, o clasă de la Liceul „Preda Buzescu” din Berbeşti, o clasă de la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, o clasă de învăţământ primar de la unitatea de învăţământ particulară ”Discovery Kids” şi grupa mică de la Grădiniţa Cozia din Râmnicu Vâlcea” informează Prefectura Vâlcea. 
În judeţul Vâlcea, alte 244  de unităţi didactice, din care una particulară vor funcţiona în perioada următoare după scenariul verde şi 160 de şcoli şi grădiniţe dintre care 148 de stat şi 12 particulare fac cursuri în baza scenariului galben.
Judeţul Vâlcea înregistrează, joi 49 de noi cazuri de VOCID-19, numărul total al îmbolnăvirilor în acest judeţ de la debutul pandemiei fiind de 2005.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.