Primarul Capitalei Gabriela Firea încearcă să găsească un vinovat pentru situaţia în care se află RADET pentru că nu a reuşit ea însăşi să găsească o soluţie, aşa că acum dă vina pe Guvern, susţine preşedintele USR Bucureşti Roxana Wring, ca reacţie la declaraţiile de miercuri ale Gabrielei Firea pe acest subiect. Wring spune că tot ce a spus edilul este o minciună prin omisiune şi o tentativă de a pasa responsabilitatea pe alţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru că de doi ani de zile nu a găsit o soluţie pentru RADET, Gabriela Firea încearcă acum să găsească măcar un vinovat. Nu a mers să dea vina pe Consiliu, aşa că vrea să dea vina pe Guvern. Tot ce a spus astăzi Gabriela Firea despre RADET şi ELCEN este o minciună prin omisiune şi o evidentă tentativă de a pasa responsabilitatea spre alţii”, a transmis miercuri Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti şi consilier general.

Ea spune că vina este de fapt a primarului Capitalei pentru lipsa unei soluţii de salvare a RADET, pentru că se află de doi ani pe scaunul de primar, are administratorul pe care ea şi l-a dorit, o majoritate a PSD-ALDE în Consiliul General, dar de doi ani soluţiile pe care le-a propus au fost de fapte nişte improvizaţii, dând exemplu planul iniţial de fuziune dintre RADET şi ELCEN.

"În toată această perioadă, aşa-zisele soluţii propuse de Gabriela Firea au fost de fapt nişte improvizaţii la care ea însăşi a fost nevoită să renunţe rând pe rând. Să ne amintim că administratorul judiciar al RADET a venit cu ideea ca datornicul să înghită creditorul, iar Gabriela Firea a spus că asta este soluţia. Apoi tot Administratorul judiciar RADET a venit cu ideea preluării unei părţi din creanţa ELCEN, iar Gabriela Firea iarăşi ne-a spus că asta este soluţia. Numai că preluarea creanţei de la ANAF nu este posibilă pe legislaţia actuală. Iar Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET plătit cu 35.000 de euro pe lună, ar fi trebuit să ştie acest lucru”, a explicat Roxana Wring.

Consilierul general susţine că declaraţiile Gabrielei Firea nu mai au legătură cu rezolvarea problemei RADET, ci este doar un exerciţiu de imagine, şi cum ştie că totul va degenera, încearcă să paseze problema la Executiv.

"Pe mine nu mă interesează cine va deconta politic acest subiect. Mă interesează ca bucureştenii să aibă căldură la iarnă. Şi, din păcate, sunt tot mai îngrijorată. Până acum, Gabriela Firea, mai încerca să vândă iluzii. Acum a renunţat până şi la aparenţe. Ceea ce înseamnă un singur lucru: cu PSD la guvernare şi Gabriela Firea la Primărie, RADET este o cauză pierdută”, conchide Roxana Wring.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit miercuri despre preluarea ELCEN la municipalitatea şi unirea entităţii cu RADET la Compania Municipală Energetica. Firea solicită Guvernului o serie de măsuri necesare îmbunătăţirii termoficării şi spune că trăieşte Ţo adevărată epopee” cu privire la acest subiect încă de când a preluat funcţia de primar. "Iată care este moftul Gabrielei Firea: să îndrăznească să creadă în programul de guvernare”, a comentat Firea, precizând că fuziunea RADET-ELCEN era oricum prevăzută în programul de guvernare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.