Ambasada SUA la Bucureşti prezintă ”sfaturi utile şi indicaţii ferme despre ce să faci ca să nu pui viaţa ta sau a urşilor în pericol”, oferite de National Park Service, ca urmare a cazului ursului ucis în Harghita după ce a fost lăsat să agonizeze pe şosea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În SUA, National Park Service oferă sfaturi utile şi indicaţii ferme despre ce să faci ca să nu pui viaţa ta sau a urşilor în pericol,precizează reprezentanţa diplomatică.

În 1983 s-a implementat un program de management şi restricţii clare ale zonelor în care trăiesc urşii. 

Scopul: să reducă la minimum interacţiunile urs-om care ar putea duce la obişnuirea urşilor cu oamenii, să prevină deplasarea urşilor în zone locuite pentru surse primare de hrană şi să scadă riscul de vătămărilor, menţionează ambasada, care oferă şi linkul către site-ul cu recomandări  - https://bit.ly/32V3JDE.

Un urs accidentat a fost lăsat să agonizeze de sîmbătâ seară până duminică la prânz pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Ulterior, animalul a fost ucis, întrucât medicii au decis că rănile sale erau prea grave. Poliţiştii au deschis dosar penal, iar prefectul de Harghita a fost demis de ministrul de Interne, care a dispus verificări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.