Sute de protestatari care s-au aflat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei, după ce s-au adunat în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse ca măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au plecat spre Palatul Parlamentului. Unii dintre manifestanţi flutură steaguri tricolore, iar alţii au vuvuzele, Manifestanţii au sosit în coloană în Piaţa Victoriei, blocând parţial circulaţia. Potrivit Jandarmeriei, nu au fost incidente, dar organizatorii vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului maxim admis de 100 de participanţi. Protestul s-a închieat înaintea orei 23:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Proteste la Constanţa faţă de restricţiile impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19 - Protestatarii au oferit flori celor trei femei jandarm care asigură ordinea publică la Prefectura Constanţa - FOTO, VIDEO

 

UPDATE - Protestul s-a încheiat înaintea orei 23:00

UPDATE - Protestatarii au plecat din Piaţa Victoriei spre Parcul Izvor.

UPDATE - „Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob. 

Oficiali ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei Capitalei anunţă, în contextul în care protestul de la Bucureşti continuă, că până la ora 20:00 nu au fost semnalate incidente violente.
„Până în acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea”, a adăugat Alexandru Iacob.  
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu, a menţionat că poliţiştii rutieri au asigurat fluenţa traficului, fără a fi aplicate restricţii de circulaţie. Precizarea a fost făcută în contextul în care protestatarii care s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei.
„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum  nu au fost înregistrate evenimente negative şi sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a declarat Romanescu.
În piaţa din faţa sediului Guvernului protestatarii, în număr de câteva sute, au continuat să scandeze „Libertate!”, iar la un moment dat s-au prins într-o horă a unirii.

UPDATE - Manifestanţi au ajuns în Piaţa Victoriei, venind în marş din Piaţa Universităţii. Printre protestatari se află şi liderul AUR George Simion. Jandarmeria a anunţat că până la această oră nu au avut loc incidente.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

ŞTIREA INIŢIALĂ - Mobilizarea pentru acest protest s-a făcut pe reţelele sociale, iar cei care lansat apelul la participare propun organizarea celui „mai mare protest al ultimilor ani”.

”Va fi protestul ce ne va scăpa de sub dictatură”, declară ei.
 
Protestatarii folosesc fântâna de la Piaţa Universităţii drept scenă, în condiţiile în care unii dintre ei au adus boxe şi instalaţii de sonorizare. Unii manifestanţi flutură tricolorul, alţii au vuvuzele, în timp ce alţi protestatari, care au locuri de muncă sau afaceri în domeniul HoReCa, au dus tigăi şi oale. 
Mulţi dintre participanţi nu poartă masca sanitară şi nici nu păstrează distanţa faţă de persoanele din jur.
Jandarmii mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică la această manifestaţie au împărţit celor prezenţi în piaţă pliante cu mesaje privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. 
Manifestanţii scandează „Libertate!”, „Jos trădătorii”. La ora transmiterii acestei ştiri ei se pregătesc să plece în marş către Piaţa Victoriei. 
 
- CONSTANŢA
Aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă, la Constanţa pentru a protesta faţă de restricţiile IMPUSE de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.
Oamenii s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, au steaguri tricolPre şi manifestă paşnic.  P
rotestatariii au anunţat că intenţionează să plece din nou în marş pe străzile şi bulevardele din municipiul Constanţa.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.