Unul dintre cei şase răniţi în accidentul din Argeş aduşi la Spitalul Militar Central din Bucureşti a fost operat, ceilalţi cinci fiind internaţi, însă rănile nu le pun viaţa în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: MApN prezintă date despre starea celor nouă militari răniţi în accidentul din judeţul Argeş

MApN a transmis vineri date referitoare la starea de sănătate a celor nouă militari răniţi în accidentul care a avut loc joi seara, când un vehicul care îi transporta de la Cincu la Câmpulung Muscel s-a răsturnat într-o râpă, în apropierea localităţii Valea Urdei, din judeţul Argeş. Militarii sunt internaţi în spitalele militare din Bucureşti, Braşov şi Piteşti. Alţi trei militari aflaţi în vehicul au murit.

Şase militari au fost transferaţi de la Spitalul Municipal Câmpulung la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC).

La ora 4.30, doi pacienţi au fost transportaţi pe cale aeriană, la Unitatea de Primire Urgenţă a SUUMC, cu un elicopter IAR 330 MEDEVAC, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni. Asistenţa medicală pe durata transportului a fost asigurată de personal medical specializat din cadrul bazei aeriene.


Conform directorului medical adjunct al Spitalului Militar Central, medicul Mariana Jinga, militarul operat a fost internat la Secţia Ortopedie, având fracturi de oase lungi. El a fost supus vineri dimineaţă unei intervenţii chirurgicale.

Alţi doi militari răniţi în accident sunt internaţi la Secţia de Chirurgie toracică, starea lor fiind bună.

CITEȘTE ȘI UPDATE: Mihai Tudose, despre accidentul din Argeş: Răniţii, duşi cu elicopter de transport, nu cu unul dedicat operaţiunilor de căutare-salvare pe timp de noapte. Ţuţuianu: Aştept să se pronunţe procurorii militari

Încă doi dintre cei aflaţi la Spitalul Militar Central prezintă traumatisme cranio-cerebrale şi vertebro-medulare, dar acestea nu sunt severe şi nu provoacă deficienţe motorii. 

Trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi, joi seara, după ce un vehcul care îi transporta din poligonul de la Cincu către Câmpulung Muscel s-a răsturnat într-o râpă, în zona comunei Dâmbovicioara, din judeţul Argeş. Şase dintre răniţi au fost aduşi cu elicoptere şi cu ambulanţe la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov şi unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.