Un pacient a suferit arsuri pe masa de operaţie în timpul unei intervenţii pentru extirparea unei tumori, joi, la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Timişoara. Pacientul a suferit arsuri pe mâini şi la nivelul feţei. În incident un medic a fost şi el rănit uşor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Cu privire la incidentul din data de 31 martie 2022, care a avut loc la un spital din Timişoara, în care un pacient a suferit arsuri pe corp în timp ce se afla într-o operaţie, azi, 01 aprilie 2022, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt cât şi a împrejurărilor care au dus la acest incident”, a transmis IPJ Timiş. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Un bărbat de 84 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei.
 
Medicul care făcea operaţia a fost rănit uşor la mâini. Acesta a stins rapid focul şi i-a acordat primul ajutor pacientului.
 
Intervenţia a durat mai mult decât estimaseră medicii, aşa că aceştia au decis să-l intubeze. În momentul în care i-au pus masca, s-a produs o flamă care a aprins oxigenul din jurul pacientului, în condiţiile în care era pornită aparatura folosită la cauterizare.
 
Arsurile suferite nu-i pun viaţa în pericol pacientului, însă acesta are nevoie de îngrijiri suplimentare.
 
Medicii au reuşit să ducă la bun sfârşit intervenţia chirurgicală pentru extirparea tumorii şi pacientul va rămâne sub supraveghere pentru încă câteva zile.
 
O anchetă va stabili cu precizie cauzele incidentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.