Trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi, marţi seară, cu o aeronavă militară, de la Cluj-Napoca la Lodz, în Polonia. Este vorba despre doi pacienţi care erau internaţi în UPU din Cluj-Napoca şi unul din Iaşi. Până în prezent, 47 de pacienţi au fost transferaţi în secţii ATI din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Alţi 3 pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi în această seară în Polonia, la Łódź. Este vorba despre 2 pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi un alt pacient din Iaşi care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca. Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă", a detaliat Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării un număr 47 persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi, 26 octombrie, din Baza 90 Transport Aerian din Bucureşti, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Cluj-Napoca - Łódź (Polonia) a trei pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj.

Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.