Traficul feroviar a fost blocat în totalitate, miercuri, timp de aproximativ cinci ore, pe magistrala Bucureşti-Braşov, după ce o pasarelă metalică din gara de Vest din Ploieşti s-a prăbuşit peste liniile ferate, în urma incidentului nefiind înregistrate victime. Pasarela susţinea mai multe conducte din sistemul de termoficare al oraşului Ploieşti. În urma incidentului, au rămas blocate pe traseu şase trenuri de călători, care au acumulat întârzieri de până la patru ore. CFR a anunţat că circulaţia a fost reluată, cu locomotive Diesel, începând cu ora 12.00, pe un fir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Circulaţia feroviară, blocată pe magistrala Bucureşti - Braşov după prăbuşirea unei pasarele, reluată parţial

Traficul feroviar, blocat pe magistrala Bucureşti - Braşov după prăbuşirea unei pasarele în Gara de Vest din Ploieşti, a fost redeshis, începând cu ora 12.00, pe firul II, pe distanţa Brazi - Ploieşti Vest - Buda, pentru circulaţia cu locomotive Diesel, anunţă CFR.

Conform CFR, locomotivele Diesel vor fi ataşate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

 

CFR mai spune că în Gara Ploieşti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

Mai multe trenuri au acumulat întârzieri de câteva ore, cea mai mare întârziere - 240 de minute - fiind acumulată de un tren care a plecat de la Satu Mare.

UPDATE - Pasagerii trenurilor blocate în Prahova după prăbuşirea unei pasarele în Gara de Vest din Ploieşti, preluaţi de autocare

Pasagerii din cele şase trenuri oprite în judeţul Prahova după prăbuşirea unei pasarele metalice în Gara de Vest din Ploieşti vor fi preluaţi de autocare din Gara Ploieşti Sud şi duşi până în localitatea Buda, de unde îşi vor putea continua călătoria cu trenul, pe o altă rută care nu este blocată, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

Brânzan a precizat că vor fi puse la dispoziţie două autocare pentru preluarea călătorilor pe relaţia Ploieşti Sud - Buda. Întrebată ce se va întâmpla cu pasagerii celorlalte trenuri aflate în circulaţie, reprezentantul CFR a spus că şi aceştia vor fi preluaţi de autocare de la Gara Ploieşti Sud şi duşi până în localitatea Buda.

Brânzan a precizat că specialiştii feroviari au început dezmembrarea pasarelei, iar angajaţi de la electrificare sunt în zonă, pregătiţi să intervină pentru reparaţii la linia de contact.

La faţa locului ar urma să fie aduse macarale pentru ridicarea bucăţilor rezultate din pasarela care este dezmembrată.

La acest moment, se înregistrează întârzieri de peste două ore la trenuri care ar fi urmat să ajungă sau să plece din Bucureşti spre Braşov.

Trafic feroviar blocat pe magistrala Bucureşti - Braşov, după ce o pasarelă metalică din Gara de Vest s-a prăbuşit peste calea ferată

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pasarela metalică, în greutate de patru tone, lungă de 15 metri şi înaltă de trei metri, care susţinea mai multe conducte ce fac parte din reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti, a căzut peste liniile ferate.

În momentul în care pasarela s-a prăbuşit, în zonă nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.

Pasarela blochează cinci linii de cale ferată în zona Gării de Vest, traficul feroviar fiind complet blocat. Prin Gara de Vest Ploieşti trec toate trenurile care fac legătura între Bucureşti şi oraşele din Transilvania.

Pompierii se află în zonă şi asigură măsurile de prevenire a altor incidente, fiind luate în calcul varianta aducerii unei macarale pentru a ridica pasarela şi varianta tăierii pasarelei, operaţiunea fiind una de durată. 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA precizează, într-un comunicat de presă, că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele cinci linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor. 

La această oră, sunt oprite pe traseu şase trenuri de călători: 16032 (Braşov-Bucureşti) - staţionează în gara Ploieşti Vest, 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) - staţionează în Gara Ploieşti Vest, 1644 (Baia Mare-Bucureşti Nord)  - staţionează în Buda, 15531 (Bucureşti - Braşov) - staţionează la intrarea în Ploieşti Vest, 1631 (Braşov-Bucureşti) - staţionează la intrare în Ploieşti Vest şi 3001  (Bucureşti - Braşov) - staţionează în Brazi. 

Conform sursei citate, reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.