Studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au reclamat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) faptul că în camerele unde sunt cazaţi, în cămine din campusul universităţii, au apărut ploşniţe. DSP face verificări şi urmează a lua măsuri cu privire la acest caz. Reprezentanţii Universităţii afirmă că ploşniţele au fost observate într-o cameră a căminului 11, fiind chemată o firmă pentru a interveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Profesorul Daniel Munteanu, prorector în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, a declarat pentru News.ro că prezenţa ploşniţelor a fost semnalată într-o cameră situată la etajul al şaselea al căminului 11 din complexul studenţesc ”Colina”. 
 
Studenţii care ocupau acea cameră, dar şi cei din camerele vecine au fost mutaţi temporar.
 
”Avem un contract anual cu o firmă specializată care face, de două ori pe an, intervenţii generale pentru dezinsecţie, în vacanţa de primăvară şi în septembrie, înainte de începerea anului universitar. Contractul cu această firmă este unul de tip open, firma poate fi chemată în situaţii punctuale. Aşa s-a întâmplat şi acum. În 25 martie a fost reclamată apariţia insectelor, în 26 s-a intervenit, apoi s-a intervenit din nou în 29 martie”, a declarat Daniel Munteanu.
 
El a precizat că intervenţiile în astfel de cazuri sunt unele complexe şi nu se fac doar în camera în care apar insectele, ci şi în camerele învecinate. În acest caz, camera afectată fiind situată într-o laterală a imobilului şi la ultimul etaj, s-a intervenit şi în camera învecinată şi în cea de dedesubt. 
 
Intervenţiile în acest caz sunt complexe şi, în funcţie de constatările angajaţilor firmei specializate, se scot inclusiv prizele şi blaturile din incintele afectate.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - DSP Braşov a primit o sesizare care arată că în cămine din campusul Universităţii Transilvania au apărut ploşniţe.
 
”Avem o sesizare, din partea unor studenţi, care vizează prezenţa ploşniţelor în cămine. Urmează un control la faţa locului, se va face anchetă care va stabili exact situaţia”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Diana Pop-Goşman. 
 
Ea a precizat că nu se cunoaşte, deocamdată, care este amploarea fenomenului, verificările urmând a arăta câte cămine din campus sunt afectate de prezenţa insectelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.