Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID este în curs de actualizare, nu s-a blocat din cauza numărului mare de utilizatori, ci pentru că se face transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a, transmite Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Ulterior, STS a transmis că procedura s-a încheiat, iar platforma poate fi accesată la nivel naţional. "Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze", a precizat STS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional, în vederea programării pentru vaccinare", a anunţat, vineri seară, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
 
Conform sursei citate, procedura de transferare şi sincronizare a datelor şi serviciilor din aplicaţia utilizată pentru etapa 1 în aplicaţia dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.
 
"Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulţi peste 65 de ani şi bolnavi de afecţiuni cronice. Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze", a arătat STS.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2”, anunţă STS referitor la funcţionarea platformei naţionale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19.
Instituţia subliniază că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.
 
Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare.
 
Cea a de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru cele cu boli cronice şi pentru cele care lucrează în domenii esenţiale a fost lansată vineri, preşedintele Klaus Iohannis fiind primul care s-a vaccinat.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.