Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este condus, începând de miercuri, de o echipă formată din patru medici militari. Întreaga activitate va fi coordonată de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecţioase, directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, echipa este formată din patru militari - locotenent-colonel medic Constantin Vlase - manager, maior medic Bogdan-Ion Ţambrea - director medical, locotenent-colonel Cătălin Ciopei - ofiţer de logistică şi locotenent-colonel Sorin Vartolomei - ofiţer de stat major, şi a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean Deva, începând din 8 aprilie.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Hunedoara, deciza ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva să fie condus de o echipă formată din patru medici militari coordonaţi de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, a fost luată de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat la Deva pentru a evalua situaţia din judeţul Hunedoara, în general şi de la SJU Deva, în special.

 ”În urma discuţiilor avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă şi cu reprezentanţi ai autorităţilor medicale şi ai medicilor a reieşit că decizia unui management militar la spitalul din Deva este cea mai bună soluţie pentru această perioadă. Echipa de medici militari va analiza situaţia cadrelor medicale şi a personalului auxiliar care acum se află la spital pentru a acorda îngrijire bolnavilor internaţi. De asemenea, noua conducere va stabili modul în care ceilalţi angajaţi ai spitalului, aflaţi acum în autoizolare, vor reveni la serviciu. Totodată, în perioada următoare întreg personalul spitalului, aflat acum la datorie va fi testat”, se arată în comunicat.

Potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Sănătăţii, se estimează ca după trei - patru săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă va putea fi instalat un management civil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.