Salvamont România avertizează că există un risc de avanlanşe în această perioadă şi recomandă turiştilor care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor să solicite informaţii despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii şi să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont România a anunţat, duminică, faptul că informaţiile zilnice transmise de specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Meteorologie şi testele de zăpadă realizate de către echipele Salvamont aflate în teren confirmă un risc mare de producere a avalanşelor în aceasta perioadă.

Salvamont avertizează că riscul producerii de avalanşe este mare şi se va menţine la acest nivel şi în zilele următoare.

Este risc mare de avalanşă, de nivel 4, în Făgăraş şi în Bucegi, risc însemnat în Parâng Şureanu, Munţii Rodnei şi risc moderat în Munţii Călimani, Ceahlău, Ţarcu - Godeanu, Muntele Mare.

„Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice sunt rugaţi să solicite informaţii despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii, echipelor Salvamont şi să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă, placuta Recco). Dacă totuşi aveţi de gând să mergeţi pe munte, ţineţi cont de chestionarul prin care puteţi sa auto-evaluaţi riscul de avalanşă”, a transmis Salvamont România.

Chestionarul conţine mai multe întrebări referitoare la situaţia meteolorgică, starea zăpezii, existenţa fisurilor în stratul de zăpadă sau avalanşe recente, tipul de traseu şi nivelul de pregătire al grupului de turişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.