Un român îmbarcat la Madrid, cu diagnostic de coronavirus emis de autorităţile spaniole, a călătorit marţi la bordul unui avion cu aproximativ 60 de pasageri, cu destinaţia Bucureşti, fiind preluat cu izoleta de la Aeroportul ”Henri Coandă” şi transportat la Institutul ”Matei Balş”. Bărbatul este cercetat într-un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor. Până în prezent, pentru această infracţiune au fost deschise 40 de dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dosar penal pentru românul care a călătorit cu avionul de la Madrid la Bucureşti deşi fusese confirmat în Spania cu coronavirus

 

”În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
 
Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş. 
 
Cei aproximativ 60 de pasageri din aeronavă au fost identificaţi, pentru declanşarea urgentă a anchetei epidemiologice.
”Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
Aeronava aparţine unui operator privat.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.