Restaurantele, cafenelele care funcţionează în spaţii interioare, precum şi sălile de jocuri de noroc se vor redeschide, în 1 septembrie, în toate cele 104 localităţi din judeţul Prahova, inclusiv în oraşele Breaza, Urlaţi, Boldeşti-Scăeni şi Băicoi, care înregistrează o rată de infectare cu SARS-COV-2 de peste 1,5 la mia de locuitori. Autorităţile au luat această decizie explicând că în aceste localităţi transmiterea nu este comunitară, ci sunt focare "în comunităţi închise”. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, contrazice anunţul autorităţilor prahovene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Întrebat, luni după-amiază, despre această situaţie, Nelu Tătaru a declarat că unităţile de alimentaţie publică din acest judeţ rămân închise acolo unde este depăşită rata de infectare prevăzută de lege.
 
"În Prahova se vor deschide acolo unde avem localităţi sub 1,5, chiar dacă judeţul este peste 1,5 (rata de infectare la mia de locuitori - n.r)", a declarat ministrul Sănătăţii.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Vor fi reluate activităţile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate localităţile din Prahova. Chiar dacă sunt unităţi administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depăşeşte rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, cum este şi cazul oraşelor Breaza, Urlaţi, Băicoi, aici nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare (comunităţi închise) şi nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni”, a anunţat luni, Prefectura Prahova. 
 
Autorităţile din judeţ precizează că toate localităţile care depăşesc rata de infectare de 1,5 la mie vor fi monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova care, săptămânal, va prezenta analizele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii unor măsuri care se vor impune în fiecare caz.
  
La sfârşitul săptămânii trecute, rata de infectare cu SARS-COV-2 era de 3,23 la mia de locuitori în oraşul Breaza, 2,30 în oraşul Băicoi, 2,25 în oraşul Boldeşti Scăeni şi 3,29 cazuri la mia de locuitori în oraşul Urlaţi. În aceste localităţi au fost depistate, în ultimele săptămâni, focare de COVID-19 în centre medico-sociale în care sunt îngrijite persoane adulte cu handicap şi cămine de bătrâni, unele aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, altele fiind administrate privat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.