Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că, vineri, începând cu ora 10.00, s-au generat 20.700 de vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. În prima etapă bugetul s-a epuizat în cinci minute, iar în cea de-a doua în opt minute, mai mulţi utilizatori neputându-se conecta. Potrivit datelor MInisterului Mediului, bugetul disponibil a fost epuizat în mai puţin de trei minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că s-au generat 20.700 de vouchere, astfel: 11.400 pentru aspiratoare, 5.369 pentru aer condiţionat şi 3.931 pentru uscătoare de rufe. 

UPDATE: Ministerul Mediului a precizat că bugetul disponibil a fost epuizat în mai puţin de trei minute. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: AFM anunţă că, vineri, începând cu ora 10:00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. 

Valoarea voucherelor este: 

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 

  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program. 

Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei. 

”Voucherele se pot genera până pe 16 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape. Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate”, a transmis AFM.  

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.  

În prima etapă bugetul s-a epuizat în cinci minute, iar în cea de-a doua în opt minute, mai mulţi utilizatori neputându-se conecta. 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.