Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează, miercuri, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, reclamând că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Preşedintele FORT, Augustin Hagiu, a declarat, în Piaţa Victoriei, că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. O delegaţie a transportatorilor se întâlneşte cu ministrul Răzvan Cuc pentru a vedea forma finală a actelor normative pe care le solicită protestatarii şi care s-au blocat în circuitul de avizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit preşedintelui, primul punct pe lista de solicitări este cel legat de eliminarea sintagmei ”în mod repetat” din Legea taximetriei. Celelalte puncte vizează prelungirea programelor judeţene şi interjudeţene de transport.
 
”Al treilea punct, solicitat de colegii din taximetrie şi rent-a-car, este cel legat de trecerea sub tutela Autorităţii Rutiere Române, în grădina Ministerului Transportului. La ora 11:00 ne întâlnim cu domnul ministru (Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor – n.r) să vedem ultima formă a celor două acte normative. Avem angajamentul concret că în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare prima ordonanţă va pleca către Monitorul Oficial, este cea care elimină sintagma în mod repetat şi care prelungeşte programul interjudeţean, respectiv trece la Autoritatea Rutieră Română componenta de rent-a-car. Este clar că vom pleca de aici cu problemă rezolvată, urmând să vedem exact forma finală a actelor normative şi să ne asigurăm că lucrurile sunt cum trebuie”, a mai spus Hagiu.
 

Protestul FORT a fost autorizat de Primăria Capitalei.

”După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federaţia Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”, au transmis transportatorii.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piaţă de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei ”în mod repetat” din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane şi prelungirea programelor interjudetean şi judeţene de transport pasageri.

”Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase. Protestul se desfăşoară pe modelul celui ce a declanşat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federaţiei din întreagă ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme”, au mai transmis transportatorii.

Protestul este programat să înceapă la ora 8.30.

Brigada Rutieră a Capitalei a început deja reconfigurarea traficului pentru buna desfăşurare a protestului. Restricţiile vor fi valabile până la ora 15.00. 

Circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti; - Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.