Primăria Sinaia transmite o ”avertizare de interes public”, după ce la administraţia locală a staţiunii au fost depuse documentaţii de urbanism pentru autorizarea ridicării unor construcţii, actele purtând numele unui bărbat care nu este arhitect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Facem cunoscut publicului numele domnului Hurdubelea Petre Silviu, care pretinde dreptul de semnătură ca arhitect. Acesta a semnat mai multe documentaţii pentru autorizarea de construcţii în ultimii ani folosind datele de identificare ale altei persoane. Falsul a fost descoperit astăzi de către arhitectul şef al oraşului Sinaia în colaborarea cu Inspectoratul de Stat în Construcţii Prahova care au solicitat verificarea acestuia de către Ordinul Arhitecţilor din România în urma unor suspiciuni în legătură cu o documentaţie de urbanism depusă la sediul nostru”, a transmis, marţi după amiază, city-managerul oraşului Sinaia, Marian Panait. 
 
Conform oficialului Primăriei Sinaia, administraţia locală a decis să transmită această „avertizare de interes public” întrucât există riscul ca şi alte persoane să fi fost înşelate de respectivul bărbat. 
 
”Lansăm acest avertisment public deoarece există posibilitatea ca mai mulţi cetăţeni să fie expuşi, fără voia lor, unui act de fraudă. Menţionăm că au fost sesizate organele în drept pentru a ancheta această cauză”, precizează Panait.

City managerul oraşului Sinaia a menţionat că verificările făcute în arhivele Primăriei arată că falsul arhitect a depus alte două proiecte la administraţia locală, în anii 2018 şi 2019.

Cele două proiecte din anii trecuţi erau pentru anexe gospodăreşti, iar cel depus recent era pentru o casă.

 Marian Panait a precizat că arhitectului şef de la Primăria Sinaia i-a atras atenţia faptul că proiectul depus în acest an avea o ştampilă ilizibilă şi, în plus, persoana care a semnat la arhitect ”nu a calculat corect coeficienţii şi nu a făcut corect raportarea proiectului la cerinţele din certificatul de urbanism”.

Conform acestuia, există informaţii conform cărora falsul arhitect lucra în zona Braşov – Prahova.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.