Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Constantinescul, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”. Ulterior, ANPC a precizat că verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători şi că ”au fost luate toate măsurile necesare pentru a menţine un nivel înalt de protecţie a consumatorilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În urma declaraţiilor mediatizate privind carnea de pui crescut cu porumb, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a iniţiat controale în limita competenţelor la toţi producătorii care oferă acest tip de carne, respectiv cea denumită "carne de pui galben" sau " pui crescut cu porumb". Verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători, produsele lor fiind momentan considerate neconforme şi supuse unei analize detaliate, inclusiv a reţetelor de furaje utilizate”, precizează ANPC.

Simultan, în cadrul acestor controale, au fost recoltate şi probe  de la categoria de carne de pui, pentru a putea fi verificată conformitatea acestora cu standardele şi legislaţia in vigoare.
”Astfel, s-au luat toate măsurile necesare pentru a menţine un nivel înalt de protecţie a consumatorilor”, transmite ANPC.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii.

”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.