Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că este avută în vedere, împreună cu Guvernul, modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte, decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe. El a adăugat ca va trebui să existe şi o nouă groapă de gunoi, fiind „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”. Ministrul Mediului Tanczos Barna a precizat că a discutat marţi cu ministrul Cristian Ghinea despre management al deşeurilor la nivel naţional, cât şi în Capitală şi a adăugat că Bucureştiul are posibilitatea accesării fondurilor europene „în cazul în care are ADI înfiinţat, în cazul în care are strategia aprobată şi în cazul în care depune aceste proiecte de finanţare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Trebuie o aplecare serioasă asupra acestei probleme din partea acestei unităţi administrativ teritoriale Bucureşti pentru a rezolva problemele. Singura locaţie autorizată este a Eco Sud. Această locaţie are autorizaţie de mediu. Mai departe va trebui să vină Primăria Generală ca în strategia pe termen mediu şi lung să ofere o soluţie care poate fi finanţată din fonduri europene. Am avut ieri o discuţie lungă cu domnul Cristian Ghinea pe tot ceea ce înseamnă management al deşeurilor la nivel naţional, toate judeţele. Am discutat şi despre Bucureşti. Bucureştiul are posibilitatea accesării fondurilor europene în cazul în care are ADI înfiinţat, în cazul în care are strategia aprobată şi în cazul în care depune aceste proiecte de finanţare. Eu văd că de acum lucrurile au început să se mişte şi se îndreaptă într-o direcţie bună”, a declarat Tanczos Barna.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

Întrebat dacă este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 privind depozitarea deşeurilor, prefectul Capitalei a răspuns: „La depozitele de deşeuri, da”.

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a completat Stoica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.