Bunica copilului de aproape 3 ani din judeţul Prahova care ar fi fost opărit intenţionat de părinţi şi a murit a fost pusă sub control judiciar. Ea este acuzată de ”lăsare fără ajutor”, anchetatorii având stenograme cu discuţiile dintre ea şi părinţii copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, procurorul Andrei Cătălin Bunea, a declarat, vineri, pentru News.ro, că femeia a fost plasată sub control judiciar fiind acuzată de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. 

Conform Codului Penal, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
 
Conform procurorilor, femeia se afla în locuinţa din judeţul Prahova în momentul în care fiul ei şi soţia acestuia au turnat apă fiartă peste copilul lor şi l-au lăsat să moară, după şapte ore de agonie. 
 
Niciunul dintre cei trei adulţi nu a sunat la 112 pentru a anunţa că micuţa a suferit arsuri grave, cel care a cerut ajutor fiind proprietarul locuinţei în care familia se afla în vizită. 
 
Timp de un an şi jumătate, cazul a fost investigat ca ucidere din culpă, luna trecută procurorii decizând arestarea celor doi părinţi după ce au obţinut probe conform cărora fapta s-a petrecut cu intenţie. 
 
La scurt timp de la comiterea faptei, bunica plasată acum sub control judiciar a cerut să îi fie încredinţate cele două fetiţe mai mari ale cuplului, însă angajaţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, care s-au ocupat de acest caz, întrucât din acest judeţ este familia în care a avut loc crima, s-au opus.
 
Bunica a primit, în schimb, dreptul de a le vizita pe fetiţe, însă numai în prezenţa angajaţilor DGASPC. Fetiţele se află în prezent la un asistent maternal profesionist.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Avocatul Adrian Cuculis, care a anunţat că se ocupă de cazul copilului de aproape 3 ani care ar fi fost opărit intenţionat de către părinţi, a anunţat, vineri, o ”răsturnare de situatie”.

”Bunica, ce este parte civilă în dosarul de omor calificat a fost pusă sub control judiciar, după mai multe ore de audieri! De asemenea, au apărut şi datele INML, copilul a decedat la 3 ani de infarct miocardic din pricina durerii”, a transmis avocatul.

Potrivit acestuia, bunica este acuzată de lăsare fără ajutor.

Procurorii care instrumentează dosarul au au stenograme cu discuţiile dintre bunica şi părinţii copilului.

Un bărbat şi o femeie care locuiesc într-un sat din judeţul Prahova au fost arestaţi preventiv, pentru omor, după ce, în 2021, şi-au opărit cu apă fierbinte copilul în vârstă de doi ani şi zece luni, după care l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore.

Proprietarul casei în care familia locuieşte a fost cel care a anunţat autorităţile despre starea copilului, însă acesta nu a putut fi salvat.

Cei doi  mai au două fetiţe, care se află în grija autorităţilor. Bunica micuţelor a vrut să le preia, după ce părinţii au fost puşi sub acuzare, însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a decis ca fetiţele să fie date unui asistent maternal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.